„Таланти в действие“

Деца и студенти по Ерготерапия зарадваха Русе с шоуто „Таланти в действие“ по случай Световния ден на ерготерапията

 

Шоуто „Таланти в действие“ бешe кулминацията на едномесечен проект организиран от екипа на Асоциацията на българските ерготерапевти (АБЕТ) и студенти от втори курс на програмата по Ерготерапия в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

На 31-ви октомври, по случай Световния ден на Ерготерапията (27-ми октомври)  студентите заедно с децата и младежите потребители на услуги ДДЛРГ „Св. Димитър Басарбовски“, Приют и Дневен център към Български червен кръст-Русе направиха чудесно представление във факултет „Обществено здраве и здравни грижи” на Русенския университет. Талантливите изпълнители откриха шоуто с представяне на творчески движения, продължиха с номер с барабани, последва скачане на въже и жонглиране и накрая бяха масово аплодирани за направената от тях голяма пирамида.

Основната идея на проекта беше децата да бъдат ангажирани в дългосрочна инициатива и да работят в екип за постигането на определена цел. Децата участваха в целия процес на подготовка на шоуто – планирахме заедно какво да включим, избраха своите роли, даваха обратна връзка и мнение на нас и един на друг за това как се справяме, избраха своите сценични партньори.

Инициативата е част от по-дългосрочна работа с децата, която екипът на АБЕТ започна през лятото на 2014 г. с групови сесии за игри, развиващи личните качества и социалните умения на децата, и ще продължи през ноември и декември с ново представление за таланти, което ще подготвим по случай Коледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*